miércoles, 6 de junio de 2012

Càrrecs dels nins i nines a l'aula.


Quan vaig començar les pràctiques, desconeixia els tipus de càrrecs que pot haver dins d’una aula de primer cicle d’educació primària. Aquests, fan agafar diferents responsabilitats als nins i nines i s’han d’organitzar de forma ràpida cada dia amb un o més companys per complir correctament amb la tasca.

Aquests càrrecs canvien cada quinze dies, i són els nins i nines els qui decideixen el càrrec que volen fer. Com han de treballar en equip per poder realitzar el càrrec, molt de pics, els nins més competents han d’ajudar a aquells que tenen més dificultats, pel que també, han de saber com explicar-li a l’altre company o companya la dinàmica de la tasca, i d’aquesta manera, amb el dia a dia, aconsegueixen entendre i realitzar el seu càrrec correctament.

Al meu centre els càrrecs que els nins i nines realitzen a l’aula són els següents:
        - Quin temps fa avui? Els nins o nines encarregats han de mirar al termòmetre quans de graus fa i quin tipus de temps hi ha: si plou, fa sol, hi ha núvols, etc. i després ho comuniquen a la mestra i als seus companys i companyes.






-         - Qui falta, avui? Els nins o nines encarregats han de posar el cartellet del nin o nina que falta i comunicar-ho a la professora quan aquesta ho demana. 





        - Calendari: Els nins i nines encarregats han de comunicar a la mestra quin dia és perquè aquesta ho apunti a la pissarra.



-   També hi ha altres càrrecs, com: cuidar el hàmster de la classe, dur la capsa a on hi ha tots els berenars, encarregat d’esborrar la pissarra, encarregats de fer massatges amb els gratadors després del pati, entre d’altres.

Em va sorprendre molt el càrrec de fer massatges, aquest, consisteix en que quatre nins i/o nines amb l’ajuda de gratadors, realitzen massatges als altres companys de l’aula després del pati. S’apaguen els llums, es posa música relaxant i es dediquen uns 3-4 minuts a descansar i a relaxar-se després d’haver estat jugant al pati.



He pogut comprovar que aquest moment fa possible als nins i nines tranquil·litzar-se, i situar-se un altre cop dins l’aula per a estar preparat per la tasca que faran a continuació. Per tant, crec que és una estona que és dedica per a poder continuar les classes fent bona feina. Per finalitzar, m’agradaria saber si vosaltres també teniu aquest tipus de càrrec als vostres centres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario