martes, 5 de junio de 2012

Absentisme escolar.


És un problema bastant greu que afecta als tres cicles de Primària al centre on realitzo les pràctiques. Al primer cicle, i concretament dins la meva aula, hi ha alumnes que solen faltar uns dos o tres dies a la setmana.
Això es reflexa sobretot en l’aprenentatge, ja que són nins i nines que encara no han après a llegir ni escriure i sols discriminen algunes lletres. També, quan venen a classe es solen sentir molts deslligats de l’activitat que es realitza a l’aula ja que tal vegada arriben un pic començada la tasca o quan ja es conclou un tema, pel que els hi resulta difícil seguir el ritme de classe.

Al semestre passat, dos nins (un nin i una nina) no varen poder ser avaluats degut a que havien faltat a més d’un terç dels dies de classe. En general, a la meva aula solen faltar cada dia dos o tres nins i/o nines.
A les altres classes de primer cicle hi ha cassos més greus, ja que hi ha uns quants nins del poblat de Son Banya que sols han assistit a classe dos o tres dies en tot aquest curs escolar. Ja s’ha decidit que aquests repeteixin el curs, però realment, el que és important és fer qualque cosa perquè venguin a classe.  No sé si es prenen totes les mesures necessàries a l’escola ni a serveis socials, però sé que això hauria de canviar.
Per a concloure aquesta entrada, vos deix un enllaç a la pàgina del Govern de les Illes Balears, on podem trobar:
-          Les instruccions a seguir en cas d’absentisme escolar per aquest curs 2011-2012.
-         Full de detecció i comunicació de situacions de risc al centres educatius de infantil, primària i secundària.
-          I l’avaluació de les actuacions dutes a terme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario